Wij ontvingen een aantal reacties op de nota “Welkom in Roermond”. Deze kunt u hier nalezen.

Uw extra brochure “Welkom in Roermond”, is mij uit het hart gegrepen.
Als inwoner van onze mooie stad ken ik het door u beschreven probleem uiteraard.
Heel vaak kom ik ook in Maastricht. Ik weet dat Roermond zich graag wil meten met die mooie stad, maar daar zal ze (en dat blijkt uit uw foto-vergelijking overduidelijk) nog heel veel voor moeten doen.
Daarvoor zijn regels maken de eerste stap, maar handhaven een belangrijke vervolgstap.
Hoe komt het dat men handhaven kennelijk moeilijk vindt?
Mij lijkt dat men het moeilijk vindt om de betrokkenen te wijzen op hun overtredingen en daardoor “scheve gezichten” krijgt.
Als men de foto-vergelijkingen in uw brochure goed tot zich laat doordringen kan men alleen maar gruwen van de Roermondse aanblik. Jullie zijn er in geslaagd om dit probleem uitstekend over het voetlicht te brengen.
Met deze vergelijkingen Roermond-Maastricht zal het stadsbestuur het wel moeilijk krijgen om e.e.a. te realiseren.
Maar jullie hebben een goede voorzet gegeven, zij moeten nu de moed hebben om het doelschop te plaatsen.
Dat zal hen door velen in dank worden afgenomen.
Dank voor de voorzet en succes toegewenst.

Complimenten over bovenstaand artikel.
Wij zijn bewoners van de binnenstad en ervaren dagelijks overlast.
Wij trekken met zeer grote regelmaat bij de gemeente aan de bel.
Wij blijven ons verbazen over het niet aanpakken, controleren, handhaven.
Maar, we geven de moed niet op en blijven alert.
Uiteindelijk moet het tij toch eens keren.
Met vriendelijk groet en dank voor al Uw inzet voor onze mooie stad.

Met bijzonder veel genoegen heb ik kennisgenomen van uw standpunten ten aanzien van de belabberde uitstraling van de Roermondse binnenstad.
Al jaren, ook bij vorige Colleges, heb ik vergelijkbare opvattingen ter kennis gebracht aan de Burgemeester en thans aan Wethouder Angely Waajen.
Ook ík heb de vergelijking met Maastricht gemaakt, maar Ik voelde mij als roepende in de woestijn en ben nu blij met steun uit voor mij onverwachte en overdachte hoek.
Het gebrek aan besef voor een kwalitatieve uitstraling bij horeca- en detail-handelondernemers wordt op geen enkele wijze gecorrigeerd door de Gemeente.
Het is toch onbestaanbaar dat letterlijk voor het oog van Burgemeester en Wethouders er op onze prachtige Markt zo’n zooitje van wordt gemaakt.
Als bewoner aan de Markt irriteert mij al jaren het gebrek aan handhaving van de APV: terrasmeubilair, parasols, parkeren van auto’s van ondernemers op de Markt, aanhangwagens en vrachtauto’s én marktwagens van horecaondernemers en marktlui die al vroeg op de vrijdagmiddag, het begin van het uitgaansweekend, de Markt ontsieren.
Ook de ongebreidelde, onsamenhangende en kwalitatief ondermaatse keuze voor festivals en activiteiten die de binnenstad verstoppen en voor een bruisende stad wel erg veel ongewenst schuim veroorzaken zijn toe aan een herijking.
En dan maar klagen over het Outlet, terwijl geen enkele andere binnenstad zo’n potentieel aan klanten gratis en voor niets over de vloer krijgt.
Doe er iets creatiefs en kwalitatiefs mee, zou ik denken…
Genoeg, ik ben blij met jullie standpunten en wens jullie veel succes.

Uit het hart gegrepen het artikel over de binnenstad van Roermond van 13.07.2018.
Hoe is het mogelijk dat Roermond dit zelf niet ziet? Hoe is het mogelijk dat men miljoenen zou willen uitgeven voor een park over de N280 om Duitsers te lokken, terwijl de stad inderdaad een liberaal rommeltje is.
Kijk eens eerst kritisch naar het primaire proces. De schreeuwende winkeliers en horeca maken er zelf een goedkoop rommeltje van.
En de gemeentelijke overheid doet niets! Als je als burger een klacht indient wordt je niet serieus genomen!
Roermond is een stadje dat wordt gemanaged als een dorp!!!!